11.1 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Съвременници за вярата и спасението

Църквата не ни дава система, а ключ; не план на Божия град, а начин да се влезе в него. Може някой да се загуби заради това, че няма план. Но всичко, което види, ще види лично и непосредствено, и то ще бъде истинско за него; докато който е разучил само плана, рискува да остане отвън и всъщност да не намери нищо. (О. Георги Флоровски)

Да бъдеш християнин, означава да бъдеш странник. Намираме се, по думите на гръцките отци, в положението на евреите в Синайската пустиня – не живеем в къщи, а в палатки, защото духовно сме винаги на път. Пътуваме във вътрешното пространство на сърцата си – пътуване, неизмеримо с ударите на часовника или дните на календара, защото е вън от времето – във вечността. (Диоклийски митрополит Калистос Уеър)

Любовта не е чувство, тя е добродетел. Тя се измерва с доброто, което правим, независимо от възвращаемостта. Когато го правиш просто така. Дай място на бабата в метрото. Не е нужно да й съчувствате, просто действайте. Действайте! (Петр Мамонов)

Всеки срещнат по пътя ти човек е ангел. Той ти е помощник и си го срещнал не напразно. Той или те изпитва, или те обича. Друго не ни е дадено. (Петр Мамонов)

Ковчегът няма джобове. Каквото си събрал в душата си, с това ще си отидеш. Човекът има начало, но няма край. Схващате ли колко интересно е това? (Петр Мамонов)

 

Следвай ме – Вяра

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles