32.8 C
София
петък, юли 12, 2024
spot_img

С бебе на море

Колкото по-малко е детето, толкова по-голяма е вероятността да се разболее на морето. Неговата имунна система не е укрепнала, а там се среща с много хора, които разнасят инфекции. По принцип слънцето е полезно при разумно използване, но в големи дози потиска имунната система и децата боледуват в жегата.

Не се заблуждавайте, че чадърът пази детето от топлината, високата температура си е висока и на сянка. В жегата ние, възрастните, се разхлаждаме с течности, потим се и регулираме телесната температура. Бебето не може и започват обриви, неспокойствие, температура, повръщане. Децата до 1 година имат много нежна кожа и не трябва да се излагат на слънце, лесно изгарят, дори със слънчева защита.

Малките деца трудно се адаптират и резки промени в режима им се отразява зле на здравето. И така: дълго пътуване, топлина, среща с много хора, промяна на режима, кому е нужно да мъчите детето? Прибавям и факта, че на чуждо място трудно се намира квалифицирана медицинска помощ, лекарите по морето са претрупани от работа, родители-ентусиасти с малки деца бол.

Ако искате бебето ви да е здраво и спокойно, не му обърквайте режима и не го водете на море. Препоръката на световната педиатрична асоциация е, че за децата до 3-годишна възраст морето и дългите пътешествия не са подходящи. Което не означава, че ще имате непременно неприятности, при разумни родители малкото дете ще се чувства отлично. Но за по-сигурно изчакайте децата да поотраснат и като навършат поне две годинки.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles