10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

С какво са полезни половинчасовите разходки?

Все още умувате как да се научите да се движите. Мисълта за спортната зала ви отблъсква, за сутрешни кросове не сте настроени. Въпреки това, има начин да се раздвижите, като това определено няма да ви натовари. То дори може да се окаже  приятен начин за прекарване на част от времето, ако сте с приятна компания.

Кой е този начин?

Това са 30-минутните разходни всеки ден.  Някои ще възкликнат, че са много кратки. Други ще се намръщят, че едва ли ще намерят време и за толкова. И в единия, и в другия случай, със сигурност, можете да намерите подходящите аргументи, ако сте категорично настроени, че ви трябва повече движение. Половин час разходка на ден, на първо време, е  достатъчна.

Какво ще Ви даде тя?

Няма начин да не се съгласите, че мнозина от вас ще прекарат 30, че и повече минути в социалните мрежи. Опитайте да заделите и 30 минути на ден за разходка в парка или просто по улиците на града. Повярвайте, за това време с вас ще се случи невероятна метаморфоза! Например, вие ще изгорите 150 килокалории. Смятайте, че за това време сте изгорили сладките и бисквитките, които сте изяли със следобедното кафе и заради които съвестта ви мъчи.

Ще се чувствате спокойно.

Самият процес на ходене действа отпускащо психологически дори да е на градска улица, а не в гората. Ще приведете в тонус мускулите на краката. Дори само 30 минути ходене на ден може да заякчи мускулния тонус на бедрата и коленете. Освен това вие

Укрепване варикозните си вени,

като същевременно ще намалите болките в тях. Важното е да подберете удобни обувки. За тези 30 минути движение се подобрява храносмилането. Ще ви се появят креативни идеи и ще станете продуктивни в работата. По време на разходката в парка можете да вземете мобилния си телефон и да се обадите на роднини, с които отдавна не сте се чували, защото все не ви остава време, да си запишете час при зъболекаря и да свършите куп други неща в движение, за които до този момент все не е оставало време.

Ако в продължение на една седмица правите само 30-минутни разходки всеки ден, скоро ще установите, че ще

имате нужда от тренировки.

Какъв точно спорт ще изберете, зависи от вашия личен вкус. Това може да е велосипеден спорт, джогинг, плуване в басейн ли нещо друго. Важното е да започнете с малкото, с половин час разходка на ден, за да се насочите впоследствие към редовни тренировки, с това извайвате тялото и придобивате трайно здраве.

Следвай ме – Здраве

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles