19.2 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Температурите падат с около 5°С през седмицата

От понеделник температурите ще панатс около 5°С през новата седмица в цялата страна. Утру, понеделник, времето ще е предимно слънчево, температурите ще се понижат още малко, като минималните ще са между 5 и 10° С.  Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

През следващото денонощие времето в страната ще остане без съществена промяна. В равнините и около водните басейни ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Предимно слънчево ще е времето над планинските райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се понижат още малко и минималните ще са между 5 и 10°, в отделни котловини ще са и по-ниски. Максималните температури ще са предимно между 14° и 19°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за ноември.

По Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд облачността ще се разкъса и видимостта ще се подобри, но привечер отново ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 16-18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 9°.

През следващите три дни над равнинната част от страната ще преобладава облачно, а преди обяд и мъгливо време. На отделни места ще превали слаб дъжд. Предимно слънчево ще е времето над планинските райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните – между 12° и 17°.

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles