2.7 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Тестостеронът спада след 35 години, народни трикове за покачването му

Тестостеронът намалява след 35-годишно възраст постепенно, с до 1,5 % на година. В някои случаи, стрес и определени заболявания, а също и прекомерна употреба на алкохол, нивата му могат да паднат застрашително.

Народната медицина обаче има изход от този проблем. Редица билки доказано успяват да повишат нивата му и да върнат силата на мъжа в леглото.

Бабини зъби (Tribulus terrestris) – тази билка стимулира половата система, като цяло. Отварата от нея тонзира и повишава общото здравословно състояние. Главният й коз обаче е, че стимулира и процеса на сперматогенезата. Бабините зъби се използват широко за лечение на мъжкото безплодие. Съставки от тази билка са залегнали в редица медикаменти именно с това предназначение. Освен това, тя спира и атеросклерозата.

Рецепта: 0,5 супена лъжица ситно нарязана билка се залива с 1 чаена чаша кипяща вода и се оставя на тъмно място за 4 часа. След това се пие по 1/3 от количеството два пъти на ден.

Джинджифил ( Zingiber officinale ) – смляно парченце от него се смесва с 1 чаена лъжичка мед, пие се залято с гореща вода, като чай. Джинджифилът повишава нивата на тестостерона, стимулира кръвообращението на органите в малкия таз. Такъв чай е полезно да се пие 30 минути преди хранене.

Женшенът (Panax) – по думите на китайските мъдреци този корен е със силно тонизиращо действие и връща младостта. Ако мъжете пият редовно чай от него, да бъдат спокойни, ерекцията скоро ще бъде на ниво – здрава и продължителна. Те не биха могли да се оплачат от безплодие.

Девесил (Levisticum) – за лечението служат както корените, така и тревната част, и плодовете. При първичен хипогонадизъм  (снижаване на нивото на мъжките хормони) се препоръчва употребата на отвара от корените. Това заболяване може да се развие в резултат на инфекциозни заболявания, като токсиплазмоза, туларемия и паротит.

ълт кантарион (Hypericum) – тази билка е проверено народно средство за лечение и възстановяване на потенцията. Тя действа благоприятно на пикочо-половата система и функциите на дебелото черво.

Рецепта: 15 гр жълт кантарион се залива с 1 водна чаша вода, след кипването се вари 15-20 мин.  на слаб огън, покрита с капаче. После съдът се завива в кърпа и, за да се запари допълнително, се държи около 45 минути. Употребява се шест пъти на ден по 1 супена лъжица преди ядене.

Хранене и тестостерон- този хормон се повишава от яденето на кокоши яйца, тъй като жълтъкът е един вид природен тестостерон, популярен е сред спортистите. Полезните хранителни вещества и витамини (мазнини, аспаригинова киселина, витамин В) влияят положително върху изработването на мъжкия полов хормон. За увеличаването му се препоръчва повече употреба на продукти, наситени с цинк: раци, немазно говеждо, ядки, семки. Това е много важен микроелемент, той предотвратява преобразуването на тестостерона в женския полов хормон – естроген. Цинкът влияе положително още на качеството и количеството на спермата, на физическата издръжливост и добрата работа на мозъка.

Същевременно, сладкишите и сладките неща водят до напълняване и повишаване на лошия холестерол в кръвта. Следователно, захарта и тестостеронът са несъвместими.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles