10.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Тръмп вижда връзка между COVID-19 и лаборатория в Ухан-Китай

US-президентът заплашва Китай със санкции, най-вече с мита

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Китай с нови мита, когато засили атаките си срещу Пекин заради коронавирусната криза, заявявайки, че е видял доказателства, свързващи лабораторията в Ухан със заразяването, цитира думите му AFP.

Данните показват, че Съединените щати са загубили над 30 милиона работни места за шест седмици, след като мерките за блокиране започнаха да действат в цялата страна.

Проблемите в най-голямата световна икономика намериха своя паралел от другата страна на Атлантическия океан, където експертите предупредиха за безпрецедентна финансова катастрофа в Европа.

Смята се, че вирусът е възникнал в края на миналата година на пазар в китайския град Ухан, на който се продават диви животни за консумация, но спекулациите сочат строго секретна лаборатория в града.

На въпрос дали е виждал доказателства, които да му дават висока степен на увереност, че Вирусологичният институт в Ухан е източникът на епидемията, Тръмп отговори: „Да, виждал съм.“

Притиснат от репортери в Белия дом за подробности за това, което го прави толкова уверен, Тръмп отговори: „Не мога да ви кажа това“.

Тръмп все повече експонира действията на Пекин за справяне с епидемията като основен проблем в предизборната му кампания, коментира AFP. Той дори обвини Световната здравна организация, че се е държала като PR на Китай.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles