15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Хърватски студенти откриха музей на махмурлука (ВИДЕО)

24-годишните хърватски студенти Роберта Микетич и приятелят й Рино Дубокович откриха музей на махмурлука в Загреб, съобщава агенция ЮПИ. По думите им целта е той не само да забавлява, но и индиректно да да се обърне внимание на опасностите от прекаляването с алкохола и изпадането в безпомощно състояние.

“Искахме да съберем предмети, с които хората се събуждат без да знаят как са попаднали при тях”, казва Роберта Микетич.

Сред експозицията, която е събрана от хора, които са се събудили след запой с необичайни предмети в джобовете си или до себе си, са пътен знак „Стоп” и саксия със странно растение на точки. Всички те са разположени безразборно в няколко стаи и символизират зигзаг траекторията, по която почерпените се прибират от бара към дома. Има и черна дъска, на която посетителите могат да допишат изречението “Аз се събудих с…”, като споделят своя пиянска история. За по-голяма убедителност и потапяне в преживяванията на махмурлията на посетителите се раздават специални очила, които изкривяват образа така, както пияният вижда нереално и нестабилно околния свят.

На въпросната черна дъска посетители вече записват „ярки” спомени след махмурлук, като например един споделя, че се е събудил с бившия си партньор, друг, че около него имало много тикви, трети бил в окръжението на две бездомни кучета и какво ли още те. “Ако се събудиш на терасата на старчески дом в Холандия, знаеш, че си прекарал добре”, пише на български върху дъската за споделяне на пиянски истории.

Идеята за откриването на музея дошла на Роберта и Рино, след като техен приятел се напил и се събудил с педал от велосипед в джоба, за който нямал обяснение.

Следвай ме – Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles