12.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Чесън и лимон чистят кръвоносните съдове

Кръвоносните съдове се затлачват от плаки. Това благоприятства за промяната на показателите на добрия в полза на лошия холестерол. Понякога те са и причина за високото кръвно налягане.

Лекарите препоръчват в такива случаи хранителен режим с намален прием на тежките и мазни животински храни, сладкишите и белия хляб с превес на плодовете, зеленчуците и продуктите, богати на фибри.

Народната медицина предлага едно помощно средство, което съчетано със здравословното хранене  изчиства кръвоносните съдове, съдейства за нормализиране на кръвното налягане, подобрява тонуса и същевременно е много добро средство за подсилване на имунната система през есента.

За целта са необходими четири глави чесън и четири узрели лимона. Скилидките на чесъна се изчистват и заедно с нарзаните парчета лимон (заедно с кората) се смилат в блендер. Сместа се изсипва в голям буркан, затваря се и се слага на тъмно и хладно място.  Мое и в хладилника. Периодично бурканът с кашата се разклаща, престоява три дни, прецежда се по възможност през марля или ситна цедка. Течността се налива в утилка. Съхранява се в хладилник. От нея се приема три пъти дневно по половин кафена чаша 20 минути преди хранене.

Противопоказанията на този народен метод се отнасят само до хората с  проблеми в храносмилането и стомашни проблеми.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles