6.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Чийзкейк със солен карамел

Вкусът е потресаващ, харесват го и деца, и възрастни

Чийзкейк със солен карамел. Звучи необичайно. Дори скандално. Не бързайте да отричате.

Богат избор на кафе, чай, шоколади и напитки за вашата траеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК къде се намират те.
Всичко за магазини
АВАНТИ виже ТУК

Става дума за един много  вкусен десерт с дискретен солен привкус. Той е походящ за кафе, чай, но и са вермути, коняк, джин и бели вина. Всичко за  доброто настроение на трапезата можете да напазарувате в магазини АВАНТИ. Вижте къде са те, ТУК и ТУК. 

За подготовкана на чийзкейта със солен карамел са необходими 10 минути. Не се успокоявайте! За същинската част са нужни цели 7 часа. Не се отказвайте!  Повярвайте, отделеното време няма да отида нахалост, защото вкусът е неповторим и Вашите гости или близките Ви в семейството ще поискат пак да направите този десерт.

Продукти: краве масло колкото за намазване на форма за печене, школадови бисквити – 175 до 200 г, краве сирене от типа рикота или Филаделфия (да не е студено, на стайна температура) – 700-800 г, пудра захар – 200 г, кондензирано мляко – 2-3 чаени лъжички, яйца със среден размер – 3 броя, морска сол за украса – 2-3 щипки

Приготвяне: Стоплете фурната до 160 градуса, като поставите на дъното съд с вода. Намажете кръгла форма, с диаметър 20 см, с масло. Поставете на дъното и стените хартия за печене. Разбийте в блендер шоколадовите бисквити и 2 супени лъжичци краве масло до еднородна смес. Нанесете полученото тесто на дъното на формата и поставете в хладилника.

В голяма купа смесете сиренето, пудрата захар и една 0.2 чаена чаша карамел. Разбъркайте с миксера до еднородна смес. Прибавете яйцата. Отново разбъркайте добре с миксера. Налейте сместа върху тестото  във формата, което е било в хладилника. Сложете чийзкейка във фурната за около 45 минути. Изключете фурната и го оставете вътре за още около 2 часа, докато тя изстине. В никакъв случай не отваряйте вратичката! Изстиналият във фурната чийзкейк сложете в хладилника за минимум 4 часа. Извадете го внимателно от формата. Смесете малко карамел с кондензирано мляко или сметана, като внимавате да не се получи течна контистенция. Полейте чийзкейка и посипете с малко кристалчета морска сол.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles