10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

„Човекът в пейзажа“ показва изложба на Атила Лорант

„Човекът в пейзажа“ е наречена изложбата на унгарския фотограф Атила Лорант, която може да бъде видяна в Унгарския културен институт до 30 август. Тя беше открита на 11 юни и е в рамките на Европейския месец на фотографията.

Експозицията представия фотографии от неговия проект, посветен на десет национални парка в Унгария. По време на откриването беше представена и едноименната книга, издадена през 2017 г. от National Geographic, включваща 330 фотографии.

Атила Лорант е фотограф, носител на много отличия и награди, режисьор, художествен директор и основател на Фондация „Изчезващи култури“. Започва дейността си като автор-фотограф през 2002 година, когато документира визуалната култура на различни етнически групи в рамките на дейността на Фондацията. Оттогава е публикувал няколко книги и е представил над 70 изложби в Европа, Северна Америка и Африка. През 2011 година програмната поредица на ООН „Международна година на горите“ бе открита с негова изложба в Ню Йорк. Много от публикациите му са достъпни на различни чужди езици. Той е първият унгарски фотограф, чиято книга е публикувана под патронажа на Националното географски дружество, като настоящият том е третият, излязъл с жълтото лого на дружеството. Освен работата като фотограф, той режисира експериментални филми, комерсиални и видео клипове. Той е основател и собственик на една от водещите компании за пост-продукция Post Edition Computer Graphics където ръководи цялата творческа дейност.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles