16.8 C
София
сряда, май 22, 2024
spot_img

Шеф Силвена Роу написа и издаде книга за храненето на бебета и деца

Консултант в „Моята кухня – Гурме бебе“ е д-р неонатологът Радка Масларска, изданието съдържа 130 здравословни рецепти за вкусни ястия

„Моята кухня – Гурме бебе“ се нарича книгата на шеф Силвена Роу, написана от нея специално за здравословното хранене на най-малките, която излезе от печат преди броени дни.

За всеки един родител е от съществено значение детето му да расте здраво, жизнено и физически активно. Правилното хранене и приемът на питателна и разнообразна храна седят в основата за здравословния растеж и развитие на децата и влияят върху множество други фактори като развитието на когнитивните процеси и поведенчески модели у най- малките. Знаейки това, любимата на всички шеф Силвена Роу издаде своята нова книга, насочена към здравословното готвене за бебета и деца – „Моята кухня – Гурме бебе“

От нея родители ще имат възможност да почерпят кулинарно вдъхновение.

 „Основната ни идея беше да създадем кулинарно издание, което има за цел не само да улесни всяка една майка при ежедневното приготвяне на ястия за децата и семейството, но и да предложи разнообразна комбинация от вкусове и текстури, която да съумее да възпита откривателския вкус в малките приключенци. Дългогодишната практика на шеф Роу в областта на кулинарията и най-вече, нейната невероятна страст към правилното и пълноценно хранене се разгърна в пълния си блясък в кулинарната книга.“, казва Ивета Кючукова, управител на Booktrading, която изигра ключова роля при създаването на книгата.

„Моята кухня – Гурме бебе“ предлага над 130 рецепти, които се приготвят бързо и лесно, и може да послужи за наръчник за всеки един родител, който иска да възпита правилни хранителни навици у своите деца. Всяка една от рецептите е внимателно подбрана, така че да гарантира наслада за сетивата при ежедневното хранене, както на бебета и малките деца, така и на всички членове на семейството и да поставите основите в отглеждането на човек, който ще бъде приключенски настроен за нови вкусове през целия си живот.

В своята книга шеф Роу споделя разнообразни кулинарни произведения – от рецепти за неустоими бебешки пюрета до бейби Бьоф Строганов и въвежда нов подход за имплементирането на твърда храна в менюто на детето. Активното участие на д-р Радка Масларска, която има дългогодишен професионален опит в областта на неонатологията, както и разписаните правила от Световната педиатрична организация IPA и Европейската педиатрична организация EPA, превръщат книгата на шеф Роу в абсолютен прецедент в сферата на бебешкото и детско хранене.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles