11.1 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Юрий Борисов с нова книга – „Школата на сферата”

Знаем ли как сме се озовали там, където сме? Това е основният въпрос, по който разсъждава от първо лице чрез невероятни психологически ситуации Юрий Борисов в новата си книга „Школата на сферата”.  Тя е издадена от издателство „Захарий Стоянов”, което от основаването си до сега, неизменно, залага само на стойностни заглавия и автори, които имат какво да кажат на читателите, но им поставят и въпроси, чието разрешаване им позволяват да намерят своя духовен „Аз”.

Книгата на Юрий Борисов, всъщност, се състои от три новели – „Дядовата къща”, „Школата на сферата” и „Приказка за Буда”.

Продажбата й авторът посвещава на кауза.

„Парите, колкото и скромни да са те, ще отидат в издателство „Захарий Стоянов“, за да подпомогнат символично следващ автор”, казва той.

Премиерата на книгата се предвижда за месец септември.

„Следвай ме” предлага откъс от „Школата на сферата”:

„Стоях срещу него на прост дървен стол до празна маса и внимателно служах.

– Не се хвали с прочетеното! – гласът му беше едновременно мек и повелителен. – Това, че си изгълтал много книги, посветени на хармонията и силата, е добре. С книги обаче не става. Книгите са теория …

Погледна ме втренчено, като че се готвеше да каже нещо съдбовно:

– Спокойствието се практикува. Щастието се практикува. То е до нас, а ние слагаме ръка над очите си, примижаваме и го търсим някъде отвъд хоризонта.

Замълча. Вдигна ръка, сякаш за да се предпази от слънцето и тихо се изкикоти.Стана абсолютно сериозен. Гледаше ме, но не ме виждаше.

Как се озовах в тази стая?”

 

 

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles