20.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Ягодовият сладкиш – походящата добавка за бяло вино и шампанско

От: Елена Иванова, София

Фото: Авторът

Ягоди, сметана, шоколад – три продукта, които правят всяка вечеря романтична. Комбинирани в сладкиш, те са идеални за шампанско, газирани и бели вина, както и за следобедно кафе с приятелки. Разбира се, ако домашните не са го нападнали преди това. Защото ягодовият сладкиш, както и да бъде приготвен, е изключително вкусен, фин и с предчувствие за лято.  

Стоките в АВАНТИ с високо
качество и на изгодни цени

Вариациите за направата му са  безброй.  „Следвай ме” ви предлага една от тях, която се приготвя сравнително лесно, не е рискова – получава се винаги и всякога е с отличен вкус.

Всичко за доброто настроение на вашата трапеза можете да намерите в магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК къде се намират те.

Продукти за блата: 2 чаени чаши брашно, 1,5 чаша захар, 1 пак. ванилия,

2 бр. яйца, 1 чаена чаша кисело мляко, 1 чаена лъжица сода бикарбонат, 60 мл. разтопено масло или олио.

Продукти за глазурата: 600 мл. заквасена сметана, ½ чаена чаша захар

За украса: ягоди, разтопен шоколад, кокосови стърготини.

Приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Предварително киселото мляко се смесва със содата и след това се изсипва при яйцата. Добавя се мазнината и брашното и се разбиват с миксер до получаване на хомогенна смес. По желание може да се добави и какао. След това се изсипва в правоъгълна тава и се пече до готовност. Съдът за печене може да не е форма за кекс.  След като сместа е изпечена и изстине, се реже на ленти дебели около 2 см.  И се нареждат се в правоъгълна тава, за да се оформи блат.

За глазурата се разбиват сметаната със захарта и с получената смес се полива оформения блат. Отгоре за украса се поръсват кокосови стърготини, ягоди и разтопен на водна баня шоколад.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles