11.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Акациев мед и хрян свалят кръвното

Съпътстващо лечение е при болни бели дробове и сърце

Акациевият мед е с неоспорими лечебни качества. Той трудно може да бъде сбъркан с другите видове, тъй като е прозрачен, не се захаросва продължително време и е с приятен аромат, напомнящ акацията.  Този продукт е наситен с биологични активни вещества, витамини и микроелементи от изключително голяма полза за човешкия организъм.  Неоспоримо подпомагащо средство за лечение е и на хипертонията.

Срещу високо кръвно налягане се приготвя смес от сок от хрян и моркови – общо 250 мл, мед от акация – 240 мл и сокът от един средно голям лимон. Всички компоненти се смесват и съхраняват на прохладно място. От сместа се приема три пъти дневно по 1 чаена лъжичка. При необходимост дозата може да се увеличи до 2 чаени лъжички.  Консумира се час преди хране или два часа след това. Курсът на това подпомагащо лечение на хипертонията е с продължителност от половин до два месеца.

При заболявания на белите дробове и сърцето също се препоръчва съпътстващо лечение с акациев мед. За целта се смесват по 400 г от всеки продукт: акациев мед, свинска мас, краве масло и тръстикова захар, какао прах -90 г, жълтъците от кокоши яйца – 8 броя, каймак (или сметана незаквасена) – 3 кафени чаши. Маслото и маста се разтопяват, прибавя се каймакът, жълтъците и какаото. Размесва се добре и се вари докато заприлича на рядко тесто.

Приема се три пъти в денонощието по 1 супена лъжица.

 

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles