10.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Актрисата Мария Стефанова получи съкровище за рождения си ден

Снимка: Божидар Марков

Една от легендарните актриси на Народния театър Мария Стефанова получи реплика на съд от златното съкровище от Надсентмиклош по повод рождения си ден. Оригиналното съкровище е най-голямото, датирано от Средновековието, което наброява 23 съда с тегло 10 кг. (Очаквайте рубриката на „Следвай ме” – СЪКРОВИЩАТА НА СВЕТА).

Специално за празника Народния театър покани зрителите на представление на спектакъла, с който се завърна на сцената на Народния театър – „Три високи жени” от Едуард Олби на Голяма сцена.

Десетки колеги, приятели, близки и почитатели на Мария Стефанова споделиха личния й празник. Показан бе и кратък филм, събрал фотоси от емблематични роли на актрисата. Самият спектакъл беше режисиран от Стефан Спасов, за който Мария Стефанова получи наградата „АСКЕЕР” за водеща женска роля. Колегите на актрисата от спектакъла – Виктория Колева, Радина Боршош, Явор Вълканов, Василена Винченцо, режисьорът Стефан Спасов, авторът на сценографията и костюмите Нина Пашова, също носител на „АСКЕЕР”, авторът на музиката Теодосий Спасов, също бяха бурно аплодирани от публиката.

 

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles