10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Акция за доброволно кръводаряване в София на Цветница

С  благословението на Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български,  на 21 април – Цветница, във временните пунктове за кръводаряване до православните храмове „Св. Неделя“, „Св. Седмочисленици“, „Св. Параскева“ и „Покров Богородичен“ от 9.00 до 13.00 ч. ще се проведе традиционната кампания за доброволно кръводаряване.

Всеки, който желае да дари кръв, може да го направи в сградата на НЦТХ, адрес: ул. „Братя Миладинови“ № 112,  от 9:00 до 15:00 часа, както и във временните пунктове в близост до:

–  храм „Света Неделя” – в аулата на Богословски факултет, на пл. „Св. Неделя” № 19, от 9:00 до 13:00 часа;

– храм „Свети Седмочисленици”– в сградата на VI ОУ „Граф Игнатиев”, от 9:00 до 13:00 часа;

–  храм „Света Параскева” – в Дарби колидж (в двора на храма), бул. „Г. С. Раковски” № 58 от 9:00 до 13:00 часа;

– храм „Покров Богородичен”– в Енорийски център „Покров Богородичен” зад хотел „Родина”, от 9:00 до 13:00 часа.

Обръщаме се към столичани и гостите на града с призив на този светъл празник да дарят кръв и да подкрепят усилията на медицинските екипи за спасяване живота и здравето на тежко болни и пострадали пациенти:

Организатор на проявата е Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ). Кампанията се провежда в партньорство със Софийската Св. Митрополия, Българския Червен кръст, Богословски факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски”, Енорийски център „Покров Богородичен” и ръководствата на VI ОУ „Граф Игнатиев” и Дарби Колидж.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles