22.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Алуминиевото фолио помощник на пералнята

Сода за хляб в праха за пране пари от статично електричество

Статичното електричество е досадно нещо, с което се е сблъсквала всяка жена. Понякога дори препаратите срещу него не помагат и полата проължава да лепне и очертава неприлично тялото. Освен това, статичното електричество има и още една лоша черта, а тя е намалява действието на перилните препарати. Затова и се случва петната да не изчезнат добре, а дрехите да не изглеждат достатъчно изпрани.

Има обаче един изпитан и невероятно евтин метод, който спасява от тези неудобства алуминиевото фолио. Топче, колкото такова за пинг понг в пералнята е идеалният вариант, за да си спестите гоните неприятности.

Със сигурност знаете, че алуминият намалява статичното електричество и следователно усилва действието на почистващия препарат. Просто оформете няколко топчета от фолио и ги сложете в барабана заедно с дрехите следващия път, когато перете. Топчетата могат да се използват в продължение на няколко месеца.

Твърдата вода е също причина за наелектризиране на дрехите. За да я омекотите, наливайте и малко омекотител при всяко пране. Можете също така да добавите малко сода за хляб към праха, което също ще предотврати залепването на тъканта по тялото.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles