15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Англичанка си поръчва чанта от собствената си кожа

Снимки: Изделия от човешка кожа на дизайнерката Тина Горянц

Ексцентричната англичанка, която се представя само с името Джоан, възнамерява да си поръча дамска чанта от кожата на ампутирания й крак, съобщава вестник „Метро“.

Операцията тепърва предстои на 55-годишната жителка на град Манчестър. Ампутацията се налага заради периферна артериална болест, която може да доведе до мозъчен инсулт. Джоан не възприема хирургичната интервенция трагично. Тя си търси дизайнер срещу 5500 долара, който да направи красива дамска чанта с кожата от отрязания й крайник. Тя ще е с малки размери и къс ремък.

„Кракът е част от мен, и аз не искам да се разделям напълно с него. С изработването на чантата това мое желание ще бъде осъществено!“, коментира Джоан.

През 2016 г. словенска дизайнерка Тина Горянц нашумя сред почитателите на авангардното изкуство, като уши чанти и якета от татуирана човешка кожа.

Тя използва ДНК на моделиерът Александър Маккуин, който се самоуби през 2010 година. За целта тя разработи лабораторно въпросното ДНК, за да създаде негова кожа и направи изделията си.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles