18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

АПИ предупреждава за силен трафик на АМ „Хемус“

Агенция „Пътна инфраструктура” предупреждава за очакван интензивен трафик в събота и неделя по автомагистрала „Хемус”. От там призовават шофьорите, пътуващи за Северна България, при възможност, да избират заобиколни маршрути, като обясняват, че по магистралата се извършват ремонти.

За Враца, Монтана и Видин може да се използва Искърското дефиле – път II-16, и прохода Петрохан – път II-81.

За Варна, Шумен, Разград, Търговище, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Ловеч се препоръчва да се ползва АМ „Тракия“, по която няма ремонтни дейности.или Подбалканския път I-6, както и през проходите Троянски, Шипка, Републиката, Котленски, Ришки и Айтоски, да направят връзка с пътищата в Централна и Североизточна България.

С цел повишаване безопасността на движение от 1 юни до 15 септември в дните петък – от 17 ч. до 20 ч., и неделя – от 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на камиони над 12 т. по пътищата:

път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – София;

път I-1 Благоевград-ГКПП „Кулата“;

път I-5 Русе-Велико Търново;

път I-9 Варна – Бургас;

път II-99 Бургас-Царево.

Актуална информация за пътната обстановка и алтернативните маршрути на движение шофьорите могат да получат от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ, както и на денонощния дежурен телефон: 0700 130 20.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles