18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Арест за рецидивист убил агне с ритници в главата

Жестокостта е извършена в село Дебелец, 52-годишният е осъждан, има 14 съдебни и криминални регистрации

Полицията арестува 52-годишен мъж заради жестоко убийство на агне в село Дебелец. Той е умъртвил животинката с многократни ритници в главата, съобщиха от МВР.

Сигналът за случая е получен в началото на октомври. В двор на къща неизвестен е причинил смъртта на животното. В резултат на разследване е  установено, че извършител на деянието е 52-годишен, известен на органите на реда с 14 съдебни и криминални регистрации.

След доклад на материалите в прокуратурата е привлечен, като обвиняем и арестуван за 72 часа. Предстои съдебно дело.

Неправителствената организация Animal Rescue Sofia се грижи за Мечо

Междувременно, природозащитници съобщиха, че кучето Мечо, което беше изтезавано и с многобройни рани счупвания от Захари Шулев се възстановява. Самият Шулев, както е известно, остава в ареста по решение на Софийския градски съд, като решението е окончателно и не може да бъде обжалвано.

37-годишният мъж бе задържан на 17 ноември и обвинен в насилие с особена жестокост над животно. Видеокамера за охранителни цели засне как мъж примамва с храна доверчивото куче Мечо в полунощ на 23 октомври в столичния кв. „Карпузица“, отнася го някъде и след два часа го връща безпомощно, със прекършени крака и с прорезни рани.

Неправителствената организация Animal Rescue Sofia се погрижи за пребития Мечо, като му беше извършена операция на счупените кости.

Адвокатът на Шулев поиска по-лека мярка и обясни, че няма риск той да се укрие. Съдът прие, че няма опасност да се укрие, тъй като има постоянен адрес в София, но може да извърши друго престъпление.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles