20.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Безплатни прегледи на сърцето в Александровска болница

Безплатни прегледи на сърцето могат да си направят софиянци и пребиваващите в столицата в Александровска болница до 8 септеври. Те ще се осъществяват от специалисти на Клиниката по кардиология в университетското лечебно заведение. Лекарите ще консултират хората, които се оплакват от болки в гръдната област.

Прегледите се правят в приемно-консултативния кабинет на клиниката. Входът му е от бул. „Пенчо Славейков” срещу банята „Мадара”, от 9.00 до 17.00 ч. всеки работен ден. За тях не се изисква направление от личния лекар, а само желаещите да си запишат ден и час предварително на телефон 02/ 9230 467.

България е една от водещите страни в Европа по сърдечно-съдови заболявания, показват данни на „Евростат”. В Европейския съюз всяка година 2 млн. души умират от кардиологични заболявания. В нашата страна  всеки втори случай на смъртност при мъжете се дължи на тях, което прави 50 процента. При жените 38 на сто също си отиват от тази диагноза.

Сърдечните заболявания са лечими, когато се открият навреме. Това става при профилактични прегледи. Затова, не пропускайте възможността да се прегледате безплатно в Александровска болница.

 

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles