8.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Болестите ни зависят от кръвната група

Ето каква е съвместимостта на кръвните групи

Отговорни са антигените. О и В са най-устойчиви на инфекции

Болестите, които ще развием или не, дори заразни, са в зависимост от кръвната ни група. Това се дължи на определени антитела в еритроцитите, левкоцитите, кръвната плазма и тъканите, твърдят американски учени. Микроорганизмите, когато проникнат в организма се опитват да намерят код към защитните функции на кръвта, за да започнат да се размножават активно, увреждайки нормалните клетки. Различните кръвни групи имат различен тип антитела. На това се дължи и фактът, че едни хора боледуват повече, а други трудно се заразяват дори от силно инфекциозни болести.

Най-стара е кръвната група А, докато О, В и АВ са възникнали в резултат на мутации.

Хората с кръвна група О (те са около 32% на планета) са предразположени към развитието на стомашни язви. Американски учени са открили, че това е свързано с особеностите на молекулярния строеж на клетъчните мембрани. В тях се съдържат вещества, към които хеликобактерпилори, причинителят на язвите, прилепва лесно. Хората с тази кръвна група имат повишена киселинност на стомашния сок, което е допълнително подпомага заболяването. Затова им се препоръчва да се хранят редовно и с пълноценни храни и да не употребяват алкохол. За тях е много полезен живовлякът под формата на салата.

Нулевата група предразполага към алергии, астма, сенна хрема, псориазис и диабет от втори тип. В същото време тя е щит срещу сърдечносъдови заболявания и нарушения на работата на жлъчката и черния дроб. За тях се препоръчват инхалации дори при слаба хрема.

Хората с кръв от група “А” (40% от населението на земята) са податлива на туморни заболявания. Затова те не бива да работят в химически замърсени среди. Зелевите култури са особено полезни за тях заради съдържащото се вещество индоли, което предпазва клетките от видоизменения.

Тези с кръв от В група (20% от населението на земята) се отличават със силен имунитет и балансирана нервна система. Организмът им е програмиран така, че да може да противостои на болести като стенокардия и рак. Същевременно обаче те са предразположени към пневмонии, бъбречни болести, радикулит, остеохондроза. За тхях са полезни плодчетата от живовляк.

Хората с АВ (7-8% от населението на земята) са потенциални хипертоници. Те трябва да си създадат от ранна възраст здравословни навици – спорт и балансирано хране с малко животински мазнини. Сокът от боровинки е идеална превенция за тях срещу заболявания.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles