12.3 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Болници търсят дарители за справяне с епидемията от коронавируса

Лечебни заведения започнаха да търсят дарители за справяне с епидемията от коронавируса.

Варненската университетска болница „Света Марина“ обяви  дарителска сметка за закупуване на апаратура, консумативи и медикаменти за справяне с епидемията от коронавируса Covid-19, съобщиха от лечебното заведение.

Всички фирми и граждани, които желаят да дарят средства, могат да го направят на посочената сметка:

IBAN: BG 61 STSA 9300 0023 5728 05

Банка ДСК

Валута: BGN

УМБАЛ „Св. Марина“ ЕАД

Университетската болница „Св. Марина“ – Варна е единствената болница в Североизточна България, в която е създадена вирусологична лаборатория за изследване на пациенти за коронавирус (COVID-19), а инфекциозната клиника е единствената във Варненска област, която лекува и проследява пациенти, с доказани положителни проби.

Въпреки тежката ситуация, медиците й са мотивирани да посрещнат предизвикателството и да предоставят висококачествено лечение на българските граждани, увериха от там.

Университетската болница „Св. Иван Рилски“ обяви дарителска сметка, на която всички, които желаят да дарят средства за справяне с епидемията COVID-19, могат да го направят, съобщиха от там.

В болницата се извършват редица иновативни интервенции, много от които са уникални, не само за страната, но и за целия регион. Тук се намира единственият у нас Референтен център по мозъчно-съдови заболявания, с ръководител доц. Станимир Сираков, където за първи път беше използван трансвенозен достъп (през вена на крака) при емболизацията на артериовенозни малформации. В УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е и единственото място за хирургично лечение на медикаментозно резистентни епилепсии. Под ръководството на доц. Красимир Минкин в лечебното заведение за първи път беше направена имплантация на електроди за дълбока мозъчна стимулация при лечение на напреднал Паркинсон. В Клиниката по неврохирургия, която е най-голямата в страната, всяка година се извършват над 2300 мозъчни операции, повечето от които с изключителна сложност.

На територията на лечебното заведение се намира най-големият център у нас за лечение на пациенти с вирусни хепатити, под ръководството на проф. Красимир Антонов.

Благодарение на инвестициите, направени през последните години, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е едно от малкото лечебни заведения в страната с изцяло затворен кръг на лечение на пациентите – от поставянето на диагнозата, през осигуряването на необходимото лечение, до проследяването на ефекта от него.  Отделението по образна диагностика разполага с последно поколение ЯМР и единственият у нас бипланов ангиограф. В Отделението по лъчелечение с Център по радиохирургия е монтиран последно поколение Линеен ускорител, а в Отделението по нуклеарна медицина има възможност за провеждане на SPECT/CT изследвания.

Сметката, по която всеки може да дари средства, е:

IBAN: BG50UNCR70001521080517

BIC: UNCRBGSF

Уникредит Булбанк

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles