22.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Бургас дава старт на Sprite Urban Fest 2018

Морската столица ще бъде първа спирка на емблематичния фестивал за градски изкуства и спортове

В петък, 29 юни 2018 г., в Морската градина в Бургас, Skiller, Jahmmi Youth, ELECTRIC FORCE BREAKIN’CLUB, FreeRun Bulgaria, 5High скейт парк и графити артистите на Sprite, ще покажат най-доброто от urban културата в България.

Феновете на градски изкуства и спортове ще имат възможността не само да наблюдават впечатляващите демонстрации, но и ще могат да вземат участие в уъркшопите на Sprite Urban Fest, който тази година ще се проведе под мотото „Born to RFRSH“

Бургазлии ще чуят на живо световният шампион по бийтбокс Skiller, който ще излезе на сцената в компанията на чаровника Jahmmi Youth. Ще имат възможността да разберат как се въртят на глава страхотните танцьори от ELECTRIC FORCE, колко флакона спрей са нужни на графити артистите KONTE, RUST2, MODE, JAHONE и TASK, за да сътворят впечатляващите си парчета върху специално разположените за събитието 6-метрови платна, както и да пробват уменията си по време на графити работилницата на Sprite. Момчетата от FreeRun ще демонстрират, че придвижването из градската джунгла може да бъде бързо, вдигащо адреналина и забавно, а скейтърите от 5High ще дадат най-доброто от себе си, под жестоките сетове на DJ Akasha.

След Бургас, Sprite Urban Fest ще гостува в Пловдив, на 7 юли, а големият финал ще бъде в София, на 14 юли 2018 г. Началото на събитията е точно в 18:00 ч.

Повече свежа информация за Sprite Urban Fest 2018 може да следите на официалната Facebook страница: https://www.facebook.com/cocacolabulgaria/

За Sprite Urban Fest:

През 2015 г., ежегодният фестивал на графити артистите в България – Sprite Graffiti Fest, променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин, младите райтъри имат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация.

През 2017 година, Sprite подава ръка и на останалите градски изкуства и спортове, и се ражда естественото продължение – Sprite Urban Fest. За първи път през 2017 година, SUF излиза извън рамките на столицата и освен в София, се провежда и в Бургас, Варна и Пловдив.

Свежата традиция продължава и през 2018 година, като емблематичният фестивал гостува на Бургас, Пловдив и София.

 

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles