18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Бургас обяви конкурс за любовен разказ

От 1 декември всички желаещи да участват в третото поредно издание на конкурса „Млад разказвач“ и творческа стипендия на името на бургаския писател Атанас Радойнов могат да подават своите творби. В него могат да кандидатстват всички пишещи младежи, които попадат в двете възрастови групи: от 18 до 25 години и от 26 до 35 години, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. . Конкурсът за млади автори на разказ се организира от Община Бургас, Сдружение Бургаска писателска общност и семейството на писателя.

Разказите на любовна тематика трябва да бъдат не по-дълги от 5 страници, написани на шрифт „Timеs New Roman“ 12 и изпратени в електронен вид на e-mail: bpo2015@abv.bg в срок от 1 декември 2018 г. до 31 януари 2019 г.

Творбите ще бъдат разгледани и оценени от жури от Сдружение Бургаска писателска общност и член на семейство Радойнови. Най-добрите двама автори от двете възрастови групи ще бъдат определени за носители на творческата стипендия „Млад разказвач“ и ще получават еднократно по 200 лв. и диплом.

Наградите ще бъдат връчени от организаторите на специална церемония с рецитал на номинираните автори в Деня на влюбените – 14 февруари от 18.00 часа в Дома на писателя – Бургас, намиращ се на улица „Вола“ № 1.

Стипендията „Млад разказвач“ на името на бургаския писател Атанас Радойнов се учредява по идея на Сдружение Бургаска писателска общност и сем. Радойнови. Тя се връчва след регионален конкурс, организиран от Община Бургас, Сдружение Бургаска писателска общност и семейството на писателя. Стипендията е ежегодна и се връчва на 14 февруари – Деня на влюбените. Първото й издание е през 2017 г. Журито се определя от Сдружение Бургаска писателска общност и включва член на семейство Радойнови.

За стипендия „Млад разказвач“ могат да кандидатстват младежи в две възрастови групи: от 18-25 години и от 26-35 години. Разказите на любовна тематика, не по-дълги от 5 страници, се изпращат в електронен вид, написани на Timеs New Roman 12 на адрес: bpo2015@abv.bg. Срок за изпращане – от 1 декември 2018 г. до 31 януари 2019 г.

Двамата автори, в двете възрастови групи, определени за носители на стипендия „Млад разказвач“, получават еднократна стипендия по 200 лв. на всеки и диплом. Наградата се връчва от организаторите на специална церемония с рецитал на номинираните автори на 14 февруари 2019 г. от 18.00 часа в Дом на писателя.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles