10.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

БЧК-Добрич с програма сред децата за превенция на удавянията

Областният съвет на БЧК – Добрич и лятна академия за деца организират обучение за превенция на водния травматизъм „Приятели с водата“, съобщиха от червенокръстката организация. Червенокръстците и лятна академия за деца „Джуниър” предлагат организирана работа по методиката на БЧК за превенция на водния травматизъм „Приятели с водата”.

Програмата е ученици от 1-ви до 4-ти клас. Под ръководството на инструктор по водно спасяване и доброволци на БЧК децата ще имат възможност да изградят и начални плувни умения, да усвоят знания за опасностите при къпане и плуване, да познават начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Организационната форма на процеса на обучение е теоретико-практическа. Заниманията ще бъдат представени посредством интерактивни методи под формата на симулации, игри и беседи по темата.

Програмата е интегрирана в плана за работа с децата от лятната академия „Джуниър”. Продължителността е 8 седмици с планирани занимания на плувен басейн 4 часа един път в седмицата. Плуването е един от най- неагресивните спортове, подходящ и за превенция срещу заболявания на опорно-двигателния апарат. Таксата за достъп на децата до плувния басейн се осигурява от Български червен кръст и Академия „Джуниър”. Обучителните помагала се предоставят безвъзмездно от хуманитарната организация в Добрич.

Следвай ме -Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles