7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

БЧК с мобилен ваксинационен кабинет в София

Той ще работи от 19 до 26 януари, до пазара „Димитър Петков” е

Мобилен ваксинационен пункт на Българския Червен кръст (БЧК) е позициониран в централната част на София през януари, съобщиха оттам.

Организацията продължава дейностите си по инициативата „Ти решаваш“, която има за цел да ограничи разпространението на COVID-19 в България, чрез предоставянето на надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него

Всеки ден, от 19 януари до 26 януари, от 12.00 ч. до 18.00 ч., мобилен ваксинационен пункт на Българския Червен кръст ще бъде на разположение на жителите и гостите на град София. Напълно оборудваният кемпер на организацията ще бъде позициониран на столичния пазар „Димитър Петков“, на кръстовището между улиците „Пиротска“ и „Цар Симеон“. Мобилният ваксинационен пункт, който е сред петте разположени в различни краища на страната, е част от инициативата „Ти решаваш“, по програмата „Дейности в отговор на COVID-19”, която се осъществява с подкрепата на Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП).

За последната година петте мобилни ваксинационни пункта на Българския Червен кръст са предоставили възможност за ваксинация на всички хора, които са изявили желание в цялата страна. Организацията е осигурила над 50 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства, деца и хора в неравностойно положение и е предоставила над 10 000 рекламни и информационни материали, относно COVID-19 и ваксинацията. Като част от инициативата „Ти решаваш“, Българският Червен кръст, с подкрепата на Националната мрежа на здравните медиатори в България, са проведени над 2 370 образователни сесии относно ползата от ваксините и ваксинацията, превенция на ХИВ, туберкулоза и спазване на добра хигиена.

Чрез реализацията на редица дейности, инициативата „Ти решаваш“ има за цел да ограничи разпространението на COVID-19 в България и да подпомогне най-засегнатите от вируса общности, като същевременно разшири ваксинационния обхват в страната. Кампанията напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles