-0.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Българин в топ 10 на изгряващите дизайнери (ВИДЕО)

Антонио Вътев омая  модната критика в Лондон с новата си колекция, „Вог” побърза да му предрече бляскаво бъдеще

27-годишният Антонио Вътев е  сред 10-те изгряващи дизайнери на световната мода в класация на британското издание на “Вог”. Българинът впечатли модната критика на Острова, след като показа новата си колекция за следващата зима по време на Седмицата на модата в Лондон. Заради пандемията събитието се излъчваше онлайн, което според списанието, е още по-голямо предизвикателство пред дизайнерите.  

Дизайнерът Антонио Вътев

Моделите на Вътев са повлияни от 70-те години и идеята, че отново трябва да започнем да мечтаем. Българинът ги представи чрез клип, в който основната тема е Космос.

“В средата на 70-те години хората мислеха за бъдещето по толкова различен начин и създадоха толкова много неща, свързани с него. Сега нямам усещането, че някой от нас прави това. Ние мислим само как да се върнем към нормалното, към миналото”, казва българинът. Така той обяснява ретро елементите в своите модели, както и използването на кожа и ръчно плетени пуловери. Модната критика посочва, че дизайнерската му работа е повлияна от неговите корени, това усещане се засилва и от българската фолклорната музика, с която е озвучен клипът.

Това не е първи успех на Вътев на пренаситената английска сцена. През 2014 г. роденият в Стара Загора творец спечели конкурс да изложи свои колажи в една от най-прочутите британски галерии Tate Britain.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles