25.8 C
София
вторник, април 16, 2024
spot_img

България е домакин на обучение за работа при бедствия

От 6 до 15 май 2019 г. в Националния учебен център на БЧК в Лозен представители на 24 национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец ще участват в Глобално обучение за координация, оценка и планиране по време на бедствия. То е част от дейностите по двегодишния проект „Доброволци на ЕС за хуманитарна помощ: Техническа помощ и изграждане на капацитет“, финансиран от Европейския съюз и осъществяван от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) съвместно с националните дружества на Червения кръст от Австрия, Италия, Холандия и България.

Целта е членовете на екипите за действие при бедствия да бъдат подготвени да осъществяват ефективна координация, да се запознаят с необходимите инструменти и ресурси за извършване на адекватна оценка, планиране на операция и подпомагане на национално дружество в първата фаза на бедствието.

Проектът „Доброволци на ЕС за хуманитарна помощ: Техническа помощ и изграждане на капацитет“ е поредна стъпка към разширяване на сътрудничеството между МФЧК/ЧП и ЕС в хуманитарната област.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles