10.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Българи подобряват рекорд на Гинес по лицеви опори

 

Българи ще подобряват световния рекорд на Гинес по правене на лицеви опори. Това ще стане на 9 септември на голямата поляна в Южния парк от 9.45 ч., където ще се надпреварват всичик желаещи от всички възрасти. Събитието е част от инициативата на фитнес инструктора Лазар Радков „Да мотивираме 1 000 000 Българи да тренират!“ и мащабната кампания „Живей активно“.

Настоящият световен рекорд за най-много хора, правещи лицеви опори заедно, е 1645 човека и е поставен в Айман, Обединените арабски емирства, на 16 февруари 2017 г. Лазар Радков и Живей Активно! ще направят опит да влязат в Книгата на Гинес и да покажат, че добрата спортна форма и балансираното хранене са достойни за рекорд.

„Малко хора знаят, но българите сме на последно място в Европа по брой спортуващи хора и на първо място по сърдечно-съдови заболявания. 78% от сънародниците ни не практикуват никакъв спорт“, казва фитнесинструктторът Лазар Радков.

Затова Живей Активно! и Лазар обединяват усилия с идеята да стимулират колкото може по-голяма част от неспортуващите българи да започнат да спортуват и да се грижат за здравето си. Всеки желаещ може да стане част от историята и да се включи в съботното предизвикателство.

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната се провежда ежегодно вече 12 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене. Последователите на Живей Активно! са се включили в над 35 различни спортни и над 20 танцови дисциплини.

Следвай ме – Общество

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles