8.5 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Българско студио със светлинен спектакъл върху Берлинската стена

Българско студио ще рисува със светлинни ефекти върху Берлинската стена.  Светлинното шоу ще бъде от 5 до 14 октомври. По това време централната част на Берлин ще бъде преобразена от 150 3D mapping продукции, а три от най-емблематичните сгради в града ще бъдат трансформирани именно от българи, членовете на MP-Studio. Това ще е единственото креативно студио, с три светлинни спектакъла в рамките на „Фестивал на светлините“ 2018 г. То ще работи върху  фасадите на Бранденбургската врата, телевизионната кула и Германския исторически музей.

Единственото 3D mapping шоу, което ще промени облика на Бранденбургската врата в града ще бъде дело на талантливите българи. То ще превърне красивия монумент в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета ще бъде посветено на многоликостта Берлин.

MP-Studio е по-известно на българските зрители с любимите на столичани светлинни спектакли за Деня на Европа през 2017 и 2018 г., които разказаха пъстроцветни истории на фасадите на Националната художествена галерия (бившия Царски дворец) и Министерски съвет в София.

 

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles