19.6 C
София
вторник, юли 2, 2024
spot_img

Бърза спаначена каша

Този зеленолист зеленчук е изключително полезен, повишава защитните сили на организма, грижи се за косата и кожата

Спанакът е суперхрана, която мнозина подценяват.

Зеленолистният зеленчук се почиства и мие по-трудно, което спира мнозина да го приготвят сами у дома. Той съдържа желязо, витамини, минерали и протеини – важни вещества за здравето на кожата, косата и костите. По данни на „HealthLine“, в 100 грама суров спанак има 28,1 микрограма витамин С, който повишава защитните сили на организма. Вкусно с АВАНТИ (Виж ТУК).

Честата консумация на спанак намалява стреса и възпаленията, грижи се за здравето на кожата и косата, тъй като е богат на витамин А. Неизброими са ползите.  От него могат да бъдат приготвени много ястия, но особено лесна е кашата от спанак. Ако не ви се мие, реже и пасира, можете да използвате замразеният му вариант.

Продукти: Спанак – 2 пакета от по 400 г замразен спанак, 4 яйца, извара – 2 чаени чаши (или 1 чаена чаша извара + 1 чаена чаша натрошено сирене), олио или зехтин – една кафена чашка, сол при необходимост, вода.

Приготвяне: В дълбока тенджера се слага замразеният спанак, налива се малко вода и се изчаква да се размрази, прибавя се олиото. Ако сместа е много гъста, добавя се още вода. Разбърква се периодично, за да се задуши. Слагат се яйцата. Бърка се, добавят се изварата или изварата със сиренето. При нужда се посолява. Изчаква се 5-7 минути. Сваля се от огъня.

Приготвили сте лесната и здравословна спаначена каша. И не забравяйте да я поднесете с чаша добре изстудена бира или бяло вино. 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles