10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Бърз сладкиш със сладко

Лятото не е сезонът на тестените сладкиши. Много семейства обаче не се отказват от тях, защото те са вкусна закуска, приятна допълнение към следобедното кафе и идеално междинно и засищащо хранене  по време на път.

Богат избор на кафе, чай, шоколади и напитки за вашата траеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК къде се намират те.

Богат избор на кафе, чай, шоколади и напитки за вашата траеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК къде се намират те.

„Следвай ме” ви подсказва една идея за такъв сладкиш. Той се приготвя бързо. Продуктите за него не са скъпи, има ги във всеки дом. Освен това, ако на домакинята е останало от миналогодишното сладко, което леко се е захаросало, може успешно да го влоши в този десерт.

Продукти: 2 яйца, 1 чаша кисело мляко, 1 кафена лъжичка сода, 1/2 кафена чаша олио, 1 чаша брашно (може и повече, ако тестото го изисква), 1/2 чаша захар, 1 кафена чаша  сладко от ягоди или друг плод. Можете да сложите и повече сладко, ако домашните ми го обичат.

Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се киселото мляко и содата. Следват останалите продукти без сладкото. Част от тестото, което е с консистенция като за кекс, се изсипва в тава, намазана и посипана с брашно. Прибавя се сладкото без да се смесва с тестото. Това ще се случи по време на печенето. Върху сладкото се слага остатъка от тестото. Пече се.  Сладкишът се поднася охладен, посипан с пудва захар.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles