10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Бял тамян и орехи срещу камъни в бъбреците

Бял тамян, орехи и диня са отлично средство срещу образуването на камъни в бъбреците. Народната медицина ги препоръчва и като стимулиращо средство за очистване на пикочните пътища.

Един килограм пресен цветен мед, събран през пролетта, се оставя да ври заедно с буркана на водна баня, докато се втечни. След това се изсипва в половин килограм орехово брашно, разбърква се добре и се оставя да престои един ден. Лечението продължава шест месеца, като се консумира по една супена лъжица от сместа два пъти дневно – сутрин и вечер преди ядене.

По едно зрънце бял тамян на гладно всяка сутрин в продължение на седем дни препоръчват фитотерапевтите за стимулиране на отделянето и изхвърлянето на камъните от бъбреците.

Корите и семките от динята пък са ефикасно средство при пиелити, пиелонефрити, задържане на урина, камъни и повишена температура.

Две супени лъжици изсушени кори и семки от диня и се варят 10 минути в половин литър вода. Сместа се прецежда и се пие на 2-3 порции с подсладител.

Три пъти дневно по една чаша сок от червено цвекло 20 минути преди хранене възпрепятства образуването както на уратни, така и на оксалатни камъни. Сокът трябва да е прясно изцеден. Само 4-5 дни след започването на тази терапия камъните, които вече са се образували, започват да се изхвърлят безболезнено с урината.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles