17 C
София
сряда, април 17, 2024
spot_img

Варен омлет заяква мускулите, подсилва имунитета

До неотдавна специалистите по диететика предупреждаваха, че честата консумация на яйца нанася вреди върху здравето. Нови проучвания обаче категорично отрекоха твърденията им. Оказва се, че те подпомагат подсилването на организма цялостно, засилват имунната система и дори са оръжие срещу трупането на килограми, тъй като са нискокалорични, засищат бързо и за продължително време. Същевременно, те съдържат редица молезни микроелементи, като витамин D, селен, фосфор, желязо и калций. Холинът в яйцата е незаменимо за мозъка и паметта съединение. Яйцата укрепват костната система и мускулите.

Специалистите препоръчват те да се консумират предимно варени независимо дали са сварени по традиционния начин или по рецептата за яйца по панагюрски.

„Следвай ме“ ви предлага една оригинална рецепта за варен омлет, който по нищо не отстъпва на вкус на пържения, но за разлика от него няма вредни мазнини.

Така приготвен, той се отличава с въздушна текстура и лек вкус. Той се приготвя на водна баня, като сместа се налива в стъклен буркан и се затваря или в плик за печене, който издържа на висока температура.

Продукти (за 1 порция): яйца – 2 броя, прясно мляко – 150 млл, олио или зехтин – 0,5 чаена лъжичка олио или зехтин, сол – 1 щипка.

Приготвяне: Яйцата се разбиват с тел около 1 минута. Към тях се прибавя млякото, разбира се. Чист стъклен буркан се намазва отвътре с мазнината. Налива се яйчено – млечната смес. Вари се в тенджера на водна баня около 20 минути. Поднася се още топъл, като подходящ за варения омлет е млечният сос.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles