6.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Хайвер от грис

Тези, които консумират т. нар. хайвер от магазина, на цвят бял, в повечето случаи прибавят лук, лимонов сок и подправки, за да го направят по-пикантен за ядене. Има хора, които харесват вкуса му, но се безпокоят, че в него може да има стабилизатори, ароматизатори и всякакви други „-атори”, обозначени с „Е”-а. За тях, както и за тези, които не ядат рибни продукти, сайтът „Следвай ме” предлага рецептат за хайвер от грис.

Продукти: пшеничен грис – 1 водна чаша, вряла вода – 4 водни чаши вода за предварителното разтваряне на гриста, кромид лук –  1 голяма или 2 малки глави, жълтъци от яйца – 3 броя, олио – 400 мл (2 водни чаши), сок от лимони – от 1 голям или от 2 малки.

Приготвяне: Гриста се разтваря с ½ студена водна чаша вода, вари се 3-5 минути. В момента, в който започне процесът на варене се наливат постепенно 3 ½ чаши вряла вода, като сместа се бърка. Когато заври, се оставя да ври още около 3 минути, като се бърка, за да не загори. Захлупва се, сваля се от огъня и се оставя да изстине. В студената каша се прибавя лукът, смлян в блендер, трите жълтъка и сол на вкус. Сместа се прехвърля в купа за миксер. Бърка се на слаби обороти с миксера като постепенно, на тънка струя, се прибавя олиото. Докато се бърка се добавя и сокът от лимон. Накрая, по вкус може да се добави ½ чаша смлени орехи и да се разбърка отново.

 

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles