8.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Венилови плочи на Женския пазар

Седмото издание на SOFIA VINYL FEST отново ще събере търговци на плочи от цялата страна. Това ще стане на 3 октомври, на Женския пазар, където се събират на едно място вече за трета година най-запалените колекционери на винили, съобщиха от Столичната община.Очакват се повече от 15 търговци на грамофонни плочи от цялата страна на станалия традиционен базар, който се организира от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и столичния клуб Терминал 1.

SOFIA VINYL FEST ще се проведе на 3 октомври 2020 г., от 10.00 до 18.00 часа на терасата на галерия Сердика на Женски пазар и отново ще бъде с „вход свободен“.

Инициативата се превърна в традиционен празник на грамофонната плоча. Вече три години, в седем поредни издания, се събират на едно място както страстните колекционери на винили така и любителите на аналоговия звук. От Столичнта община поясниха, че организират това събитие, за да покажат, че на територията на Женски пазар се случва и друг тип търговия, която акцентира върху обмяната на знания и опит, предлага истински духовни преживявания и ни обединява чрез хубавата музика.

„Щастлив съм, че успяхме да сбъднем обещанието, което дадохме на преди три години – да превърнем този базар на грамофонната плоча в традиционно и много посещавано събитие на Женски пазар.“, каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД.

Приятната музика по време на 8 часовия търговски маратон ще осигурява от специални DJ сетове – само на винили.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles