15.8 C
София
четвъртък, септември 19, 2024
spot_img

Взрив в завод  до Свищов

Той е за целулоза, възникнал е пожар в един от цеховете, съобщиха от МВР

Взрив е избухнал в завода за целулоза край Свищов. Възникнал е и пожар. Инцидентът е станал около 11.00 часа в цех на предприятието, съобщиха от полицията. Огънят е потушен и ситуацията вече е овладяна, добавиха оттам.

Всички служители са изведени от мястото на инцидента. Към момента няма данни за опасност от замърсяване на въздуха. Екипи на пожарната са на място до пълното ликвидиране на произшествието.

„Един човек е прегледан в болница. Той е служител на ведомствената противопожарна служба“, каза кметът на града Генчо Генчев. В общинската болница е закаран и един пострадал. По думите на директора на лечебното заведение Илиян Венков мъжът е с прорезни рани по лицето, получени от счупени стъкла. Нараняванията не са сериозни и не се налага хоспитализация. Още двама души са пострадали леко – единият е началникът на службата, а другият е служител към предприятието. Те са на място и продължават да се справят със ситуацията.

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) пътуват към мястото на инцидента, както и екип на РИОСВ.  „Все още не може да се каже каква е причината за взрива. Заводът не може да възобнови работата си без този цех“, поясни изпълнителния директор на предприятието Михаил Колчев. Очаква се мобилна лаборатория на Изпълнителна агенция “Околна среда“ да пристигне в Свищов, за да установи качеството на въздуха. В момента екип на инспекцията пътува към мястото на инцидента, за да измери показателите, непосредствено след създалата се ситуация.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles