20.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Вижте какво каза премиерът: Бих излязъл на площада, за да разговарям с хората

Премиерът Кирил Петков посочи, че би излязъл на площада, за да разговаря с протестиращите. Той обаче отчете, че в момента е под карантина и „съжалява, че не може да е сред хората”.

„Много съжалявам, че съм под карантина. Иначе бих излязъл на площада, за да разговарям директно с хората. Аз съм бил на не един или два протеста. Уважавам формата на протест, за мен тя е важна”, посочи премиерът.

Според Петков трябва да се спре с разделението. „В петък трябва да свърши карантината ми, заради третата доза. Още тогава бих приветствал избрани членове на протестиращите, които имат експертиза. Ако имат конструктивни идеи как по-добре да управляват кризата, бих се слушал в мненията им”, категоричен е той.

Премиерът смята, че няма българин, който да харесва ограничителните мерки. „Въпросът е как управляваме кризата и какви по-добри мерки има, за да вдигнем нивото на ваксинация и по-малко българи да попадат в интензивните отделения”, уточни още той.

Петков обясни, че зеленият сертификат е мярка, която е критична, за да се избегне затварянето на икономиката. Петков посочи, че мярката е повишила ваксинацията.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles