10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Влизането в Гърция по суша през нощта – само през „Кулата”

От утре вечер Гърция въвежда забрана за преминаване през всички сухопътни гранични пунктове на страната в интервала от 23:00 часа вечерта до 7:00 часа сутринта с изключение на ГКПП „Промахон“- „Кулата“ на границата с България. Това обяви говорителят на кабинета като част от мерките срещу коронавируса.

В сряда Гърция забрани преминаването в нощните часове през ГКПП „Какавя“ на границата с Албания, но от утре тази мярка се разширява и спрямо останалите гранични пунктове без „Промахон“.

По отношение на увеличените случаи на коронавирус, Пецас заяви, че на този етап са установени три основни огнища, които будят безпокойство. Първото е от честите преминавания на гърци и на постоянно пребиваващи в Гърция лица от други балкански страни. В сряда Гърция забрани преминаването в нощните часове през ГКПП „Какавя“ на границата с Албания, но от утре тази мярка се разширява и спрямо останалите гранични пунктове без „Промахон“.

По отношение на увеличените случаи на коронавирус, Пецас заяви, че на този етап са установени три основни огнища, които будят безпокойство. Първото е от честите преминавания на гърци и на постоянно пребиваващи в Гърция лица от други балкански страни.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles