11.2 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Вредните храни и обездвижването са причина №1 за болести сред тийнейджърите

Вредните храни и обездвижването са причина №1 за заболяванията при децата и тийнейджърите в страните от Югоизточна Европа. Към тези фактори принадлежат още тютюнопушенето и употребата на алскахал Това стана ясно по време на 39-те регионална среща на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа. Тази година темата е посветена на здравето сред децата и младите хора в Югоизточна Европа. България пое ротационното председателство на Здравната мрежа. Форумът беше открит от заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова.

„Здравето на децата и младите хора е основен приоритет в програмата на българското правителство, тъй като това е инвестиция в бъдещите поколения и просперитета на държавата“, заяви заместник-министър Йорданова пред делегатите на срещата.

„Ако сега започнем да правим нещо за здравето на нашите деца, за храненето им, за ограничаване на тютюнопушенето, резултатите ще ги видим след 10-15 години“, заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Участниците в 39-та регионална среща на Здравната мрежа бяха категорични, че от най-ранна възраст децата трябва да бъдат обучавани на здравословен начин на живот. Ръководителят на Секретариата на Здравната Мрежа д-р Мира Дашич даде за пример Черна гора, където за най-малките ученици има час по здравословен начин на живот.

 

 

Следвай ме е – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles