13.8 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Всички с маски и на улицата от четвъртък

Това важи до краяна ноември, ако COVID-болните и инфектираните с коронавируса не намалеят, остава и за по-нататък

„Маските ще бъдат задължителни и на открити обществени места от четвъртък, 22 октомври 2020 г.  В сряда подписвам заповед за това – един ден преди тов, за да могат да си набавят всички” Това обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг по време на посещението си в Ловеч. По думите му целта е да се намали броят на заразените, по-малко пациенти да постъпват в болница и по-малко да умират.

„С тази мярка пазим и българските медици”, допълни министър Ангелов.

Припомняме, носенето на маски и на открити пространства бе въведено след като в България въведоха извънредна епидемична ситуация от 13 март 2020 г. заради коронавируса. През лятото мерките частично бяха разхлабени, но извънредната ситуация бе удължена до 30 ноември.

От утре, 21 октомври, въвеждат вечерен час за непълнолетни в Гоце Делчев.  Забраната  ще важи за времето от 21.00 ч. вечерта до 6.30 ч. сутринта в продължение на 14 дни. Позволява се единствено излизането до аптека, хранителен магазин или за посещение при личен лекар.

Кметът на общината Владимир Москов обясни, че в заповедта е включена и забрана за провеждане на тържества на закрито, като сватби, кръщенета и други. Причината е масовото неспазване на мерките за безопасност срещу коронавируса и големия брой заразени в Благоевградска област.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles