10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Възможно поскъпване на парното и топлата вода

Повишението може да стане факт от 1 юли, стана ясно от доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране

Цената на парното и топлата вода може да стане по-висока от 1 юли. Това става ясно от доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Средно с 0,05 % ще е поскъпване за клиентите на „Топлофикация София“.  Средното повишение на цените в Пловдив на „ЕВН България Топлофикация“ ще е с 0,14 на сто. За „Топлофикация Плевен“ средното увеличение на цената на топлинната енергия ще е 0,07 %, за „Топлофикация Бургас“ – с 0,28 %, за „Веолия Енерджи Варна“ – 0,35 на сто, за „Топлофикация Враца“ – 0,05 %, за „Топлофикация ВТ“ – 0,11 на сто.

Най-голямото поскъпване на топлинната енергия – средно с 11,45 на сто, е за клиентите на АЕЦ „Козлодуй“. Цената на парното и топлата вода ще бъде по-ниска средно с 0,66 процента за клиентите на „Топлофикация Перник“.

На 1 юни от 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно: извършване на регулаторен преглед и утвърждаване на цени на топлинна енергия и определяне на цени и премии за електрическа енергия, произведена от високоефективно комбинирано производство на дружества от сектор „Топлоенергетика“, считано от 1 юли 2023 г., става ясно от проектопрограмата на регулатора.

След това комисията ще вземе окончателно решение за цените на свое закрито заседание. 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles