8.5 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

В Италия без литургии на Бъдни вечер в полунощ заради пандемията от COVID-19

Налага се и забрана на пътуванията между областите по празниците

Италианците няма да могат да присъстват на църковна литургия в полунощ на Бъдни вечер и да пътуват между областите в страната по празниците, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Сандра Дзампа, предават световните агенции.

В последните седмици Италия съобщава за повече смъртни случаи, свързани с коронавируса, от всяка друга европейска страна, и макар увеличаването на новите случаи и на хоспитализациите да се забавя, правителството се тревожи от събиранията за Рождество Христово.

Дзампа каза, че месата на Бъдни вечер трябва да приключи към 20.30 ч., за да могат вярващите да се приберат по домовете си преди началото на вечерния час в 22.00 ч. Освен това италианците не бива да канят вкъщи хора, които не са членове на семейството им.

От 20 декември хората ще могат да пътуват извън района си единствено по неотложни причини, например за да се погрижат за самотен родител, каза Дзампа в интервю за частната телевизия „Ла7“.

Правителството вече съобщи, че ски курортите ще бъдат затворени по време на коледно-новогодишните празници.

Здравното министерство съобщи за 20 709 нови заразени и 684 смъртни случая, свързани с коронавируса, вчера, при 785 починали във вторник.

Следвай ме – Общество / Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles