7.1 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Гарард Конли представя книга за осъзнатата нетрадиционна сексуалност

По нея е сниман и едноименният филм „Заличено момче“

От: Димитър Шишманов, Бургас

Гарард Конли е днешният гост на кино-литературният фестивал CineLibri. Той ще представи книгата си „Заличено момче“ и едноименния филм, създаден по дебютната му творба. Срещата с американския писател започва в 18.30 часа в Експоцентър „Флора“ – Бургас.

Великолепно написана и шокираща, дебютната книга на Конли „Заличено момче“ проследява пътуването на млад мъж към истинската му самоличност, търпеливото и великодушно преодоляване на травмата и срама, подклаждани от неговото фанатично и тесногръдо обкръжение. Фактологично прецизните описания на вбесяващо нелепата терапия се редуват с лирични абзаци и размисли за любовта и природата на сексуалността.

От най-интимните до най-наситено политическите и социалните си послания мемоарът „Заличено момче“ на Гарард Конли е интелигентна, значима и трогателно искрена книга.

Вече е и във филмова версия под режисурата на Джоуел Еджертън и великолепен актьорски състав в главните роли – Никол Кидман, Ръсел Кроу и Лукас Хеджис.

„Заличено момче“ се публикува от издателска къща Колибри в партньорство с фондация Сингъл Степ, чиято мисия е да подпомага, мотивира и овластява млади ЛГБТИ хора. Приходите от продажбата на книгата са дарение в подкрепа на единствените цялостни услуги в помощ на ЛГБТИ младежи в България, предоставяни от Сингъл Степ.

Гарард Конли (роден е през 1984 г.) е американски писател и ЛГБТ активист. Най-известното му произведение, мемоарът „Заличено момче“, е преведен на повече от десет езика и е филмиран с огромен успех. Конли е автор на подкаста UnErased, в чиито четири епизода с помощта на многобройни интервюта и архивни материали изследва историята на конверсионната терапия в Америка. Негови произведения са публикувани във в. „Ню Йорк Таймс“, сп. „Тайм“, на уебсайта „Хъфингтън Поуст“, сп. „Вирджиния Куотърли Ривю“ и др. През 2016 г. Конли е преподавател по английски език в Американския колеж в София. Живее в Ню Йорк със съпруга си и в момента работи над първия си роман.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles