Гигинският манастир търси подкрепа за детски лагери

Обителта строи нова сграда, за да побере всички желаещи по време на ваканциите, нуждае се от помощ

Църногорският манастир „Свети свети Козма и Дамян“, известен още като Гигински, търси подкрепа за изграждането на нова сграда.

Тя е предназначена за нощувките на ученици, които идват тук всяка ваканция на лагери. Това съобщи неговият игумен архимандрит Никанор.

Към момента са изкопани основите на бъдещото здание и е положена арматурата. Това обаче е само началото на градежа. Ето с какво възвание се обърна към вярващите, приятелите и всички доброжелатели на обителта нейният игумен. (На снимката – архитектурният проект)

„Както и при предишната ни дарителска кампания, ще осигурим пълна прозрачност. За целта ще създадем затворена фейсбук група, в която ще включим всички дарители, и в която ще посочим конкретно даренията на кой за какво са похарчени. Ако някой дарител желае да остане напълно анонимен, моля да ни уведоми“, казва още архимандрит Никанор.

Драги приятели,

Ще имаме нужда от подкрепата на тези от вас, които могат и които споделят нашата духовна кауза. А тя, тази кауза, е простичка: да пием жива вода от извора на православието. (На снимка: Започнатият строеж) От 2012г. насам всяка година Църногорският манастир посреща по няколко смени детски лагери. Също така, с особена тържественост при голямо стечение на духовници и миряни се отбелязват трите манастирски празника: 1 ноември (денят на светите Козма и Дамян), 24 септември (денят на преподобни Силуан Нови) и 2 май (когато бе интронизирана Богородичната икона „Всецарица“). В тези моменти, както и когато получим молба за посещение с голям автобус, ние нямаме достатъчно място, за да настаним желаещите за нощувка. Добре знаете, че нощувките в нашия манастир винаги са били безплатни. Ето защо бяхме принудени, за да си решим този остър проблем, да започнем изграждането на нова, допълнителна жилищна сграда извън манастирския комплекс. Проблемът е в това, че тя бе планирана още през 2017г., при съвсем различно ниво на цените. Не ни достигат средства за довършването й. Обръщам се към всички вас да ни подпомогнете в това начинание според силите си. Имаме нужда от някои конкретни строителни материали, не от пари.  Моля, пишете ми на лични, за да ви кажа какво точно и в какво количество ни е нужно.

Как да помогнем финансово:

Банковата сметка на манастира е:

Манастир „Св.Козма и Дамян“

BG20STSA93000008967671

STSABGSF

Банка „ДСК“ ЕАД

Основание: „Дарение за нова сграда“.

Exit mobile version