4.9 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Гимнастика за лице спира стареенето на кожата

По-малко захар и повече сън запазват младежката свежест

Всекидневно сме подложени на редица фактори, които състаряват кожата ни. Доста често дори не осъзнаваме кое ни влияе зле и как да го предотвратим. Ако желаем да останем за по-дълго време млади и красиви, е добре да обърнем внимание навреме. С избягването на вредните навици и фактори, както и с подходящи мерки може да постигнем чудесни резултати за млада кожа.

На първо място избягвайте прекомерната употреба на алкохол и цигари. В големи количества алкохолът, както и кафето водят до подпухналост на кожата, зачервяване и загуба на еластичността. Пушенето влияе зле освен на всички органи в човешкото тяло и на кожата. Тя придобива сивкав цвят, отпуска се, изтънява и се дехидратира. Появяват се червени петънца от спукани капиляри и тъмни кръгове около очите. Образувалите се бръчици около устата, следствие от дръпването от цигарата, и около очите, заради присвиването след издишания дим, добавят на лицето ви няколко години в повече.

Недостигът на сън също преждевременно състарява кожата.  Недоспалият човек винаги личи отдалеч. Ако той стане всекидневие, това определено ще се отрази на външния ви вид. Ще изглеждате изморени и с болнав вид, ако спите по-малко от 7-8 часа на денонощие, колкото е необходимо за качествен сън. Неподходящата козметика е сред основните източници на неблагоприятно влияние върху лицето. Избягвайте да ползвате кремове или лосиони, от които усещате дискомфорт като парене, щипене или сърбеж. Тази козметика наранява кожата и може да има дългосрочни последици от нея. Необходимо е вечер, преди да заспите, да почистите лицето си от грима и да го оставите да си почине от продуктите.

Не е тайна, че бързите храни и захарта са вредни за здравето. Но дали захарта състарява кожата? Отговорът е “да”. Захарта възпалява кожата и предизвиква пъпки и акне. Вследствие на възпалителните процеси се образуват бръчки. Кожата губи своята еластичност и свежест. Естественото средство за предотвратяване са свежите плодове и зеленчуци, съдържащи вещества, които доставят на клетките витамини и минерали.

Друга причина, която не осъзнаваме, но състарява кожата ни, е силното търкане по време на къпане. В стремежа да почистим тялото си от мръсни частици оказваме силен натиск върху кожата. В допълнение с горещата вода нарушаваме естествената микрофлора, сваляме защитата и правим кожата си суха и уязвима. Добра идея е да измиваме тялото си всекидневно, но с хладка вода и малко количество сапун, лосиони и други гелове за тяло.

Хидратацията е особено важна за младежкия вид, еластичността и свежестта на кожата. Препоръчителното количество е да се пие около литър и половина вода на ден за добра хидратация. Това не включва сокове, газирани напитки или студени чайове.

Както тялото се нуждае от тренировки, за да бъде поддържано здраво, така и лицето има нужда от упражнения, които да изглаждат фините бръчици. Нестандартен начин, но със сигурност ефикасен е йогата за лице. Няколко упражнения на ден помагат на лицето да изглежда здраво.

Модерни са валячета за лице, които масажират кожата. Същият ефект може да постигнете и с обикновен молив. Търкайте молива по брадичката до шията за пет минути за изпъване на кожата в тази област. За зоната около устните и бузите надувайте балон. Това упражнение ще изпъне кожата. А за да нямате бръчки около очите, с палците докоснете слепоочията си и леко придърпвайте към ушите в продължение на няколко минути. За финал допрете дланите си до слепоочията си, пръстите да са насочени нагоре, опънете кожата назад и в същото време оформете буквата “о” с устните си. Задръжте за 30 секунди и повторете упражнението 5 пъти.

Ето още няколко трика за свежо лице.

Почистването му сутрин и вечер позволява на кожата да се освободи от излишния себум, от различни токсини и прах. Това е необходимо, за да може тя да диша. Избягвай сапуните и използвай по-скоро мицеларни води, които са съобразени с рН на кожата. За много сухите и чувствителни кожи има специални продукти. След почистването използвай тонизиращ лосион без парфюм и спирт, за да добие лицето tи повече блясък.

Редовното овлажняване на кожата е от основно значение за нейната красота. След почистването нанеси хидратантен крем, който ще допринесе за възстановяването на клетките и на хидролипидния слой на епидермиса. Образува се защитен пласт, който предпазва от външните условия. Сутрин и вечер използвай подходящ овлажняващ продукт – за мазната и смесена кожа е нужна по-лека консистенция, за сухата – по-богата. През лятото дневният крем трябва да е по-лек, но нощният през цялата година остава с по-богат състав.

Непочистеният грим предизвиква производството на излишно количество себум, тенът става „мътен”, образуват се бръчки и пъпки.

Първо се маха гримът и след това лицето се третира с тонизиращ лосион и хидратантен крем. Използвай почистващи средства, които не съдържат парфюм и спирт. За очите ти е нужен специфичен продукт – напои с него памучен диск, притисни го върху окото и изчакай няколко секунди, преди да отнемеш грима – така ще избегнеш прекаленото търкане на тази нежна кожа.

Възползвай се от свойствата на бирената мая. Тя съдържа витамини от група В /В1, В2 и В9/ и витамин Е, които имат отличен ефект върху кожата, косата и ноктите. Взимай по 3 капсули три пъти дневно или използвайт насипна бирена мая – по 2 г три пъти дневно. Резултатите се забелязват след тримесечна употреба.

В домашни условия можеш да ексфолираш кожата си веднъж седмично, за да отстраниш мъртвите клетки, които загрозяват тена. Използвай неагресивен продукт, съставен от микрочастички. Можеш и сама да си приготвиш смес от 4 ч.л. фина сол и 2 ч.л. бадемово масло. Масажирай лицето с тази смес, като извършваш леки кръгообразни движения за подобряване на кръвообращението.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles