7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Глобени партии и кабинета за неспазване на COVID-мерките

Регионалните здравни инспекции в София и Ловеч ще глобят две партии и Министерския съвет. Това става ясно от писмо на Министерството на здравеопазването.„Санкции ще отнесат организаторите на 50-тия конгрес на БСП, учредителите на  ПП „Републиканци за България“ и кабинета, който беше организатор на награждаването на премиера Борисов в Ловчанската митрополия. То бе по-рано днес катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, където митрополит Гавриил му връчи църковно отличие.  Те им се налагат заради липса на маски в закрити помещения и нарушаване на задължителната дистанция от 1,5 – 2 метра.

Политическите привърженици направиха нарушенията по време на 50-я конгрес на БСП, проведен в НДК на 26 и 27 септември и по време на  учредяването на ПП „Републиканци за България“, проведено в Интер Експо Център на 27 септември.

„Когато нарушението е извършено от юридическо лице, санкцията е от 500 лв. до 2000 лв., а при повторно нарушение – от 2000 лв. до 5000 лв., съгласно чл. 209 а, ал. 2 от Закона за здравето. Актовете ще бъдат връчени от съответните регионални здравни инспекции, на чиято територия са проведени събитията“, съобщиха от МЗ.

От пресслужбата на МС пък поясниха, че Ловчанският митрополит Гавриил е наградил премиера Борисов с ордена на Светите Новоселски мъченици. Отличието му  е било връчено заради помощта на правителството за изграждането на новия катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“ и заради решението на Министерския съвет да не затваря българските православни храмове по Великден, който беше в периода на извънредното положение.

Следвай ме – Общество / Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles