13.8 C
София
вторник, април 16, 2024
spot_img

Грешки, които съсипват миглите

На дамите, които ползват грим се налага всяка вечер да го свалят. Неправилното му махане обаче може да повреди миглите. Тушът от тях трябва да се отстранява от центра към периферията. Клепачите не бива да се търкат с все сила.

Измивайте козметиката веднага, щом се приберете вкъщи, не чакайте часа преди лягане. Така кожата ще има възможност да си почива по-дълго време от химията. За миглите не ползвайте лосиона, с който чистите лицето си, тъй като в него има съставки, които повреждат косъма. Купете си препарат само за тази цел. Препоръчва се спиралата да не бъде с водоустойчив туш, тъй като отстраняването му е трудно и къса ресниците. За да не ги нараните при почистването, е добре да се ползва мицеларна вода, меко почистващ гел или пяна.

Не забравяйте да проверите срока на годност на козметиката, която ползвате, както и на макиажоочистващите средства. Тушът може да се съхрани без изменения три – четири месеца след датата на производство, а фон дьо тенът и течните сенки – до десет месеца.

Ако използвате щипки за извиване на миглите, трябва да спазвате три важни правила. Първо, не ги ползвайте веднага, щом се нанесли туша. Второ, измивайте щипките добре веднъж седмично. Трето, не използвайте нагряващи се щипки, те изсушават миглите и те могат да опадат.

Полезно вещество за миглите, което може да се набави с храната, е кератина – високомолекулярен белтък. Той се съдържа в шипките, чужките и магданоза.

Ако ресниците започнат да падат прекомерно и застрашават да „оплешивеят“, идете на ендокринолог или делматолог.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles