11.1 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Грипна епидемия в София от понеденик (ОБНОВЕНО)

Грипна епидемия ще обяви  Столичната регионална здравна инспекция от понеденик, 27 януари, в София-град, съобщиха от Министерството на здравеопазването. От тогава ще бъде обявена и в Благоевград, както и в общините Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово, допълниха от ведомството.

От днес грипна епидемия е обявена в област Велико Търново.

До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в болниците. Преустановяват се женските и детските консултации. Регионалните инспекторати на образованието ще решат дали учениците да бъдат разпуснати във ваканция.

Междувременно в ранния следобед бяха отменени учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил.

Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са отменени учебните занятия.

В детска градина „Мир“ в село Дунавци, Видинска област, също не се провеждаха занимания.

Грипна епидемия е обявена на територията на всички общини от Хасковска област от 24 януари, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От следващия понеделник, 27-и до петък – 31-и януари всички ученици излизат в грипна ваканция.

Тя се налага заради големия брой отсъстващи от клас. Имало е случаи в час да влизат само 8 от 25 ученика, заради болни от грип.

По време на епидемията, до второ нареждане навсякъде, където тя е обявена се ограничават плановите операции и свижданията в болниците. Преустановяват се женските и детските консултации.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles